Grote brand traiteur Overtoom Amsterdam

  • Amsterdam
  • 29 april 2020

De brandweer is woensdagochtend 29 april om 11.45 gealarmeerd voor een brand in een winkel op de Overtoom in Amsterdam-Centrum. Vanwege de rookontwikkeling heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand en heeft de boven- en naastgelegen woningen ontruimd.

De eigenaar heeft tevergeefs de brand geprobeerd te blussen, de brand was op dat moment al te groot geworden. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de eigenaar al naar buiten gekomen. Deze persoon is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel en heeft geen verwondingen opgelopen.

De brand was snel onder controle en om 12.15 uur werd het sein brand meester gegeven. De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast. Het pand heeft brand-, rook- en waterschade opgelopen maar de exacte omvang van de schade is niet bekend. Vanwege de grote schade aan de meterkast zitten bovengelegen woningen langdurig zonder stroom. De bewoners van deze woningen zullen daarom de nacht ergens anders doorbrengen en worden geholpen door stichting Salvage. Het gehele blok gelegen aan de Overtoom heeft enige hinder kunnen ondervinden vanwege een kortstondige stroomuitschakeling als gevolg van dit incident. De omliggende panden zijn na controle van de brandweer weer vrijgegeven voor haar bewoners.  

                         

Delen