Grote brand Theresiastraat Ouderkerk aan de Amstel

  • Ouderkerk aan de Amstel
  • 10 juni 2020

De brandweer is woensdagochtend 10 juni om 10:50 uur gealarmeerd voor een dakbrand aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel. Aangezien de locatie bekend staat als zorginstelling werd er opgeschaald naar grote brand.

Ter plaatse bleek het te gaan om een brand op het dak van een aanleunwoning. Er hoefde geen woningen ontruimd te worden, want alle bewoners hadden hun woningen reeds verlaten. De brand is beperkt gebleven tot het dak en hierop kon al snel worden afgeschaald. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden. Drie personen, allen werklieden, zijn uit voorzorg nagekeken in de ambulance vanwege rookinhalatie.

De brand zelf was snel onder controle, maar het heeft enige tijd geduurd voordat het sein brand meester gegeven kon worden. Op het dak lagen zonnepanelen die bij de brand betrokken zijn geraakt. Een gedeelte van het dak moest daarom omzichtig opengewerkt worden, om zodoende alle betrokken onderdelen goed te kunnen inspecteren. Om 12:45 uur kon met zekerheid worden vastgesteld dat de brand uit was.

Delen