Grote brand restaurant Vijzelstraat Amsterdam

  • Amsterdam
  • 20 december 2020

Zondag 20 december 2020 werd de brandweer iets voor 16 uur gealarmeerd voor een brand in een sushirestaurant aan de Vijzelstraat. Al snel werd opgeschaald naar grote brand waardoor meerdere voertuigen ter plaatse kwamen. 

De woningen boven het restaurant werden direct ontruimd door de politie en de bewoners konden naar het hotel aan de overkant. Een medewerker van het restaurant is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met brandwonden en vijf personen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. 

De brand, die achterin het pand is ontstaan en zich snel verspreidde in een aanbouw achter het pand, was moeilijk te lokaliseren. Uiteindelijk is de Cobra Coldcutter ingezet. Dit blussysteem kan met zeer hoge druk gaatjes boren door muren. Vervolgens wordt een fijn vernevelde waterstraal naar binnen gespoten waardoor de temperatuur snel daalt. Hierna konden de brandweerprofessionals veilig verder met de inzet. 

Na drie uur, om 18.50, kon het sein brand meester gegeven worden. Het Sushirestaurant heeft veel schade. Samen met stichting Salvage wordt onderzocht of de bewoners van de woningen boven het restaurant weer terug naar hun woning kunnen. De verwachting is dat dat in de loop van de avond kan.    

Delen