Grote brand metaalrecyclingbedrijf Westelijk Havengebied

Grote brand metaalrecyclingbedrijf Westelijk Havengebied

  • Amsterdam
  • 24 september 2020

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 september brak brand uit op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf HKS in het Westelijk Havengebied. De brand woedde in een berg met schroot. De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling die richting Amsterdam-Noord en Zaandam trok. Er zijn geen verhoogde waardes gemeten maar er is wel hinder ondervonden van stank. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De brandhaard was moeilijk te bereiken, waardoor het blussen veel tijd in beslag nam. Met kranen moest de berg met schroot uit elkaar worden getrokken om zo de brandhaard te bereiken. De brandweer is met behulp van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam en meerdere blusboten van Port of Amsterdam gedurende de gehele nacht en deel van de ochtend bezig geweest met bluswerkzaamheden.

De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van broei. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden nog enige tijd zullen duren.

Delen