Grote brand loods Zwarteweg Aalsmeer

  • Aalsmeer
  • 19 april 2020

De brandweer werd zondag 19 april om 00:50 uur gealarmeerd voor een uitslaande brand in een loods aan de Zwarteweg te Aalsmeer. Binnen enkele minuten na de eerste melding is er opgeschaald naar grote brand. Meerdere voertuigen, met assistentie uit buurtregio’s, kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Het bouwwerk is gelegen op een industrieterrein vlak achter de bloemenveiling en heeft een afmeting van ongeveer 25 x 35 meter. De getroffen loods werd gebruikt voor opslag en er stonden onder andere boten en voertuigen in. De brand was hevig en het was vrijwel direct duidelijk dat er voor de loods en de inhoud geen redden meer aan was. Het bouwwerk is door de brand verwoest.

Toen duidelijk was dat het pand zelf niet gered kon worden is er volop ingezet om branduitbreiding te voorkomen. Meerdere waterkanonnen en de inzet van een hoogwerker zorgde letterlijk voor een muur van water tussen het brandende object en de naastgelegen bebouwing. Hierdoor is branduitbreiding naar de naastgelegen objecten voorkomen. Rond 03:00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brand was toen weliswaar onder controle, maar de brandweer is nog enkele uren bezig geweest met (na)bluswerkzaamheden.

Vanwege een harde wind kunnen er brandresten en roetdeeltjes verwaaien in de omgeving van de uitgebrande loods. Deze deeltjes zijn niet gevaarlijk. Omwonenden kunnen ze met het reguliere afval weggooien.

Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Delen