Zeer grote brand afvalverwerkingsbedrijf Westelijk Havengebied Amsterdam

  • Amsterdam
  • 09 juli 2019

 

Dinsdagmiddag 9 juli werd de brandweer rond 14.30 gealarmeerd voor een brand bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kajuitweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Als snel kwamen er meerdere meldingen binnen van grote rookwolken die van ver te zien waren. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De brandweer schaalde bij aankomst op naar grote brand. De brand woedde in een stapel matrassen die op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf lagen. Omdat al snel duidelijk werd dat er veel water nodig was om de brand te blussen werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Veel brandweerpersoneel en materieel kwam ter plaatse.

Grote kranen van het bedrijf konden de berg matrassen uit elkaar halen zodat de brandweer beter bij de brandhaard kon komen.  

Iets na vijf uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer heeft het incident vervolgens overgedragen aan de bedrijfsbrandweer van Renewi. Het is niet duidelijk hoe de brand precies ontstaan is. Er zijn geen mensen gewond geraakt. 

Delen