Verdubbeling aantal brandweervrouwen bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

  • Amsterdam
  • 04 april 2019

Vrijdag 5 april is de diploma-uitreiking waarbij in totaal tien nieuwe brandweerprofessionals waaronder drie vrouwen toetreden tot Brandweer Amsterdam-Amstelland. Steeds meer vrouwen weten de organisatie te vinden als werkgever. Van de bijna 500 professionele brandweerlieden gaat het aantal vanaf 2017 van 7 naar 17 vrouwen. Op dit moment zit Brandweer Amsterdam-Amstelland in het proces om meer diversiteit in het korps te brengen. Het wervingsbeleid is verbreed, zo is bijvoorbeeld het woord brandweerman en brandweervrouw vervangen door brandweerprofessional.

Donderdag 18 april vindt een trainingsdag plaats voor kandidaten die voor Brandweer Amsterdam-Amstelland willen werken. Kandidaten krijgen op individueel niveau advies om zo de criteria te halen van de officiële sporttesten in september. Deze trainingsdag is in het leven geroepen nadat bleek dat vrouwen vaker dan mannen de sporttesten niet halen. Er is een positieve trend gaande vanaf 2015 waarbij het aantal vrouwen dat solliciteert voor de functie brandweerprofessional  is opgelopen van 12 tot 49.

‘Vooral voor het parkoers heb ik veel gehad aan de tips en technieken. Tijdens de trainingen zag je de dames ook steeds beter worden’ aldus Linda van Beekhoven. Vorig jaar volgde deze moeder de trainingen en behoort nu tot de nieuwe lichting die vrijdag hun diploma in ontvangst neemt.

De inschrijving voor de trainingsdag staat open voor vrouwen en mannen. Voor wie niet aanwezig kan zijn op 18 april is er nog een mogelijkheid in mei, meer informatie is te vinden op de website www.werkenbijbrandweeraa.nl

Delen