Uitslaande brand Robert Fruinlaan Amsterdam-West

  • Amsterdam
  • 16 juni 2019

Om 23.08 uur op 15 juni werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een appartementencomplex aan de Robert Fruinlaan in Amsterdam-West. De brand woedde in de tuin aan de achterzijde van het gebouw en een woning op de eerste laag.

De brandweer trof een grote vuurzee aan de achterzijde van het gebouw aan en besloot alle bewoners van het blok van acht appartementen uit hun huizen te halen. De bewoners zijn opgevangen op het naburige politiebureau. Binnen een uur was de brand uit en kon de brandweer de ruimtes waar rook hing ventileren. Vier bewoners zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel omdat zij rook hadden ingeademd. Eén bewoner is voor de zekerheid vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis. De andere bewoners konden vlak na middernacht weer terug naar huis.

Door de brand hebben meerdere appartementen rook- en roetschade opgelopen. Het lijkt erop dat de brand is ontstaan op het balkon van een woning op de eerste laag van het gebouw. Wat er precies heeft gebrand en hoe het vlam heeft kunnen vatten, is niet bekend.

Het openbaar vervoer op de Postjesweg is inmiddels weer op gang gekomen.

Delen