Nieuwsbericht - Zuidwestenwind zorgt voor overlast en schade in de regio

  • Amsterdam
  • 10 augustus 2019

Zaterdag 10 augustus zorgde een stevige Zuidwestenwind voor veel overlast en schade in de regio. In totaal is de brandweer deze dag ruim 150 keer uitgerukt naar incidenten waarbij sprake was van een (dreigende) gevaarlijke situatie. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het KNMI gaf code geel af. Hoewel het weer de hele dag onrustig was, nam de wind in de middag aan kracht toe. De meldkamer kreeg vanaf half vier steeds meer meldingen van stormschade te verwerken. Rond negen uur ‘s avonds nam het aantal meldingen bij de meldkamer af. De meeste meldingen gingen over weggewaaide onderdelen van bouwsteigers of bouwterreinen of materialen die bijna los lieten, losgeraakte gevelplaten of isolatiemateriaal, omgevallen bomen of bomen die dreigden om te vallen. Ook zijn twee woonboten in de stad losgekomen van de kade.

Vanwege de drukte is geadviseerd om alleen 112 te bellen bij gevaar of nood. Wanneer bel je eigenlijk de brandweer, de gemeente en wat kun je zelf doen? https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/storm-en-wateroverlast

Delen