Nieuwsbericht - Storm Amsterdam-Amstelland

  • Amsterdam
  • 06 juni 2019

In de nacht van 5 op 6 juni 2019 raasde er een zeer zware storm over de regio Amsterdam-Amstelland en liet een spoor van vernieling achter. Meerdere bomen vielen om. De storm veroorzaakte onder andere schade aan gebouwen en auto’s. Diverse straten stonden blank als gevolg van de hevige regenval.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Door de storm kreeg de meldkamer honderden meldingen te verwerken van stormschade en wateroverlast. Vanwege de drukte is geadviseerd om alleen 112 te bellen bij gevaar of nood.

Wanneer bel je de brandweer, de gemeente en wat kun je zelf doen?https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/storm-en-wateroverlast

De brandweer is tijdens de storm druk geweest met het verwerken van de vele meldingen. Er werd gereden van melding naar melding. Incidenten variëren van omgewaaide bomen, loszittende gebouwdelen en lekkage waarbij sprake was van een gevaarlijke situatie. Ook verleenden we hulp bij instortingsgevaar en een instabiel geworden steiger.

Update 03.30 uur:

In totaal zijn er 5 personen overgebracht naar het ziekenhuis, ze raakten allen lichtgewond tijdens de storm. Eén persoon is gewond geraakt als gevolg van een omgevallen boom nabij de Amstel.

Update 06:00 uur:

Gedurende de nacht rukte de brandweer ongeveer 150 keer uit voor stormschade en wateroverlast. De brandweer heeft samen met o.a. de gemeente(n) en Rijkswaterstaat de meeste stremmingen van de doorgaande wegen verholpen.

Voor een actuele verkeerssituatie zie: https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/

Delen