Brandweerkazerne Victor in Amsterdam-Oost organiseert Victor Pride

  • Amsterdam
  • 24 juli 2019

Op 31 juli, in de Amsterdam Pride week, opent de brandweerkazerne (kazerne Victor) in de Dapperbuurt in Amsterdam-Oost de deuren voor de Victor Pride. Een initiatief van de bezetting van de kazerne: ‘Wij zijn trots dat we deel mogen uitmaken van een diverse gemeenschap, zowel binnen als buiten de brandweer. Wij zijn trots op onze LGBTQ+ vrienden, familie, buren en collega’s.’

Het is de eerste keer dat een van de kazernes van Brandweer Amsterdam-Amstelland een evenement organiseert tijdens de Amsterdam Pride.

Tijdens de Victor Pride zal Diva Mayday de avond hosten en de avond afsluiten als DJ. Vanaf 19.30 treden verschillende dragqueens op. En natuurlijk zal er ook ruim aandacht zijn voor (brand) veiligheid en is er tijd om te netwerken. Ook de politie en de GGD zullen aanwezig zijn. De eerste bezoekers ontvangen een leuke verrassing!

Kazerne Victor
Kazerne Victor is een van de 12 beroepskazernes van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Sinds 2 januari 2019 wordt er op deze kazerne op en andere manier gewerkt in een ander rooster. De bezetting van de kazerne start allerlei initiatieven in en met de buurt om zo de (brand) veiligheid te verhogen en breder samen te werken met de (maatschappelijke) partners zoals gemeente, politie, moskeeën etc.  

Meer informatie? 
De Victor Pride is van 18-23 uur bij kazerne Victor op de Dapperstraat 325. Meer informatie over Victor Pride staat op www.victorpride.nl

Delen