Brand legt autobedrijf in de as

  • Amsterdam
  • 11 januari 2019

In de nacht van 10 op 11 januari rukte de brandweer uit voor een brand bij een autobedrijf in het Westelijk Havengebied. Het bedrijfspand en de bijbehorende loods aan de Bolstoen zijn in rook opgegaan. Het nablussen nam lange tijd in beslag. Eén persoon is door de ambulancebemanning nagekeken.

Na aankomst van de brandweer bleek de brand dusdanig groot dat er geen redden meer aan was. De inzet was erop gericht om overslag van de brand naar de naastgelegen bedrijfspanden te voorkomen. Hulpverleners en omstanders hoorden verschillende knallen, vermoedelijk door ontploffende autobanden en frisdrankflessen. Het bedrijfspand werd ook gebruikt als opslaglocatie van een drankengroothandel. Vanwege de extreme hitte en het instortingsgevaar bluste de brandweer de brand van buitenaf. Daar was een lange adem voor nodig. Voor bluswerkzaamheden in het pand is ook een blusrobot ingezet.

Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Het was bijna windstil waardoor de rook direct omhoog steeg. Deze gunstige weersomstandigheden maakten dat er geen klachten vanuit de omgeving over de rook zijn binnen gekomen.

Delen