Commandant langer bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

  • Amsterdam
  • 20 april 2018


Foto: Wiebke Wilting

Commandant Leen Schaap blijft langer bij Brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA). Het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft zijn contract met drie jaar verlengd. Schaap was aangesteld tot 1 juni 2019. De aanstelling is verlengd tot 2022.

Burgemeester Eenhoorn (Amstelveen), plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland: ‘De zes burgemeesters van de veiligheidsregio zijn erg tevreden met het werk dat commandant Schaap de afgelopen periode heeft verricht als commandant. Het moderniseren van de brandweer is een taaie klus, maar we zien een aantal positieve veranderingen. Veranderingen die we vol vertrouwen willen doorzetten met deze commandant. Met deze contractverlenging willen we het signaal afgeven dat de ingezette koers onze volle steun geniet.”

Commandant Schaap begon in juni 2016 bij BAA. Hij is blij met de verlenging. “Ik ben vereerd dat ik mij de komende jaren verder mag inzetten voor de brandweer in de regio. De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om een koerswijziging in gang te zetten. De komende jaren wil ik dat voortzetten zodat de brandweer een organisatie is die klaar is voor de toekomst en levert wat de moderne samenleving van ons vraagt. Uiteraard doe ik dat graag met de medewerkers en onze bestuurlijke opdrachtgevers.”

Delen