Brandweervrouw Amsterdam-Amstelland is Ultimate Fire Fighter

  • Rotterdam
  • 10 september 2018

Brandweervrouw Jody Sans van het korps Amsterdam-Amstelland heeft een prijs gewonnen bij het nationaal kampioenschap Ultimate Fire Fighter, afgelopen weekend in Rotterdam. Ze was de snelste vrouw en veroverde een ticket naar de wereldkampioenschappen in China volgend jaar.

The Dutch Ultimate Fire Fighter werd gehouden tijdens de Wereldhavendagen. Het toernooi bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals slang rollen, slang uitlopen, diverse klim- en krachtoefeningen, en het op- en afrennen van een aantal verdiepingen.

Vrouwencategorie
Het was voor het eerst dat het nationale kampioenschap een aparte categorie voor vrouwen had. De wereldkampioenschappen waar Sans volgend jaar heen gaat, kent al een vrouwencategorie.

Oproep
De 32-jarige Sans – die tevens vrijwilliger is in Twente – had in Rotterdam slechts één concurrent. “Volgend jaar hoop ik de uitdaging met meer vrouwen aan te kunnen gaan”, zegt ze. “Dan laat ik zien dat ik ook de fitste ben in een grotere groep. Dit is meteen een oproep aan alle brandweervrouwen in Nederland.”

Sans kreeg de prijs uitgereikt van Erica Terpstra, lid van het Comité van Aanbeveling van de Nederlandse tak van de World Police and Fire Games (WPFG). The Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de WPFG.

De WPFG bestaan sinds de jaren 80 en zijn het grootste breedtesport evenement ter wereld. Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te organiseren.

 

Delen