Brandweerkazerne Diemen feestelijk heropend

  • Diemen
  • 24 november 2018

Op zaterdag 24 november is de brandweerkazerne in Diemen feestelijk heropend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Erik Boog en brandweercommandant Leen Schaap.

Foto Jeffrey Koper

De kazerne aan de D.J. Den Hartoglaan in Diemen is de laatste maanden grondig verbouwd. BAM Bouw en Techniek heeft de remise gerenoveerd en de voormalige beheerderswoning vervangen door een nieuw kantoor en een stijlvolle entree.

De nieuwe kazerne heeft het hoogste energielabel en op het dak bevinden zich 99 zonnepanelen. Ook is optimaal rekening gehouden met arbeidshygiëne. Diemen kent een strikte scheiding tussen schoon en vuil gebied zodat vervuilde kleding bijvoorbeeld niet in het werkgebied van de medewerkers komt.

‘Het is een prachtig gebouw geworden dat bijdraagt aan een flexibele en moderne brandweer’, aldus commandant Leen Schaap tijdens de opening. Burgemeester Erik Boog sprak zijn waardering uit voor de bezetting en de nieuwe kazerne. ‘Ik ben trots op onze brandweermensen in Diemen. Het is van belang dat zij op een goede manier hun werk kunnen blijven doen en daar hoort ook goede huisvesting bij. Het is ook een investering in de toekomst want deze kazerne past bij een snelgroeiende gemeente als Diemen.’

Tijdens de werkzaamheden is de kazerne operationeel gebleven. BAM heeft de bouw- en installatietechnische werkzaamheden uitgevoerd terwijl de kazerne in bedrijf bleef. ‘Door onze integrale aanpak van bouw en techniek hebben we het project efficiënt kunnen uitvoeren voor Brandweer Amsterdam-Amstelland’, aldus Eric Gijsbertsen, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek.

Foto Jeffrey Koper

Delen