Brandweer verkoopt verse oliebollen voor het Leger des Heils

  • Amsterdam
  • 24 december 2018

De brandweer verkoopt op vrijdag 28 december versgebakken oliebollen voor het goede doel. Liefhebbers kunnen de oliebollen halen bij kazerne Dirk aan de Honthorststraat in Amsterdam. De verkoop start om 13.00 uur. De opbrengst van de oliebollenverkoop gaat naar het Leger des Heils.

Het is zover, de laatste week van 2018 is aangebroken. En dus mogen de oliebollen weer op tafel! De brandweer nodigt alle oliebollenkenners uit om op vrijdag 28 december de brandweeroliebol te komen proeven. Als tegenprestatie verwachten de oliebollenbakkers een donatie aan het Leger des Heils. Dat kan bij de kraam via de collectebus of een tikkie. De oliebollenverkoop eindigt om 16.00 uur, of zolang als de voorraad strekt.

Als je zelf oliebollen gaat bakken, denk er dan aan:

  1. Gebruik een pan met thermostaat 
    Gebruik een elektrische frituurpan met thermostaat. Zo’n pan is beveiligd tegen oververhitting. Zo weet je zeker dat de olie niet uit zichzelf kan ontbranden. Giet niet te veel vet in een pan om de kans op overkoken te verkleinen en gebruik tot slot altijd schoon vet.
  2. Hou een passende deksel in de buurt
    Mocht de vlam in de frituurpan slaan, dan kun je de brand direct doven door het deksel op de pan te leggen. Ga nooit lopen met de pan.

Het adres van kazerne Dirk, waar de oliebollenverkoop plaats vindt, is Honthorststraat 28, Amsterdam.

Delen