Brandweer Amsterdam-Amstelland wil vrouwen

  • Amsterdam
  • 10 april 2018

Brandweer Amsterdam-Amstelland kiest voor het aantrekken van meer vrouwen. “Het korps moet diverser”, aldus de anderhalf jaar geleden aangetreden commandant Leen Schaap. “Daarom zetten we vol in op vrouwen in onze wervingscampagnes.”

 “Vrouwen hebben over het algemeen meer moeite om de sporttest te halen. Om deze reden is een sportklas ontwikkeld. Vrouwen worden daar ondersteund om zich voor te bereiden op de zware sporttest in de selectieprocedure. Wij zien deze sportklas vooral als middel om vrouwen goed voor te bereiden. De daadwerkelijke toelatingseisen worden niet versoepeld. De test blijft hetzelfde.”

Mannenwereld

De brandweer is van oudsher een mannenwereld. Onder de beroepsbrandwachten in Amsterdam-Amstelland is slechts 2 procent vrouw. In totaal gaat het om 10 vrouwen op de vijfhonderd mannelijke beroepscollega’s. Anno 2018 is het niet normaal om zo weinig vrouwen in de organisatie te hebben. Brandweer Amsterdam-Amstelland stelt zich op het punt dat vrouwen net zo geschikt zijn voor het brandweervak als mannen. Diversiteit is daarom een van de speerpunten van de korpsleiding geworden.

Meer informatie

Vrouwen die geïnteresseerd zijn in werken bij de brandweer en meer willen weten over de sportklas kunnen contact opnemen met afdeling P&O (020-555 6392). 

Delen