Brandweer Amsterdam-Amstelland opent brandweerhotel

  • Amsterdam
  • 29 maart 2018

Brandweer Amsterdam-Amstelland gooit de deuren van de kazernes open voor het publiek. Wie altijd al eens op een kazerne heeft willen slapen kan nu zijn kans grijpen en een kamer boeken in het brandweerhotel.

Het initiatief past in de visie van een meer ‘open karakter’ van de brandweer. “We staan toch een beetje bekend als een gesloten bolwerk”, zegt kazernemanager Centrum Richard Jansen. “En we hebben gewoon kamers over. Met het hotel slaan we dus twee vliegen in één klap.”

De kamers die vrij zijn, zullen medio mei gereed zijn voor verhuur. Aanstaande zondag gaan de digitale deuren van het brandweerhotel al open en is het mogelijk om een verblijf te boeken (brandweer.nl/hotel). Het brandweerhotel gaat open voor een proefperiode van twee maanden. Mocht het goed verlopen, wordt de termijn mogelijk verlengd. Er zijn in totaal vijf kamers beschikbaar dus weer er snel bij!

Met de komst van het brandweerhotel geeft de brandweer de hotelgasten de mogelijkheid om het échte leven op de kazerne te ervaren.

Het 24 uur durende verblijf is inclusief een overnachting in een een- of tweepersoonskamer, ontbijten met de ploeg op de eerste ochtend na aankomst*, een rondleiding door de kazerne*, een kijkje in de voertuigen*, persoonlijk advies over brandveiligheid, wifi en gratis parkeren.

*Mits de werkzaamheden dat toelaten

Delen