Brand Sloterkade Amsterdam

  • Amsterdam
  • 24 januari 2018

Brandweer Amsterdam-Amstelland is woensdagavond lang bezig geweest met een brand aan de Sloterkade in Amsterdam. Door de brand werden vijftien woningen ontruimd. Er raakte niemand gewond.

De brandweer werd rond 20 uur gealarmeerd voor een brand in een restaurant op de Sloterkade in Amsterdam-Zuid. De brand was ontstaan in het afvoersysteem van het restaurant. Omdat de brand en rook zich snel verspreidden door de afvoerbuizen schaalde de brandweer op en zijn er veel brandweervoertuigen en ook andere hulpverleners ter plaatse gekomen. Het was voor de brandweer lastig de verschillende brandhaarden in de buizen en in de vloer goed te lokaliseren en te blussen. 

Vijftien boven- en naastgelegen woningen zijn ontruimd en elf bewoners zijn door de gemeente opgevangen in een nabijgelegen hotel. Tien bewoners hebben zelf onderdak gevonden voor de nacht. Zij konden niet meer terugkeren naar hun woningen. Nadat rond kwart voor elf het sein brand meester kon worden gegeven zijn er door de brandweer nog twee katten levend uit een woning gehaald. 

De brandweer is nog lang bezig geweest met nablussen. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Delen