Brand kantoorgebouw ‘De Schoen’ Amsterdam

  • Amsterdam
  • 14 februari 2018

Even voor het middaguur op woensdag 14 februari werd de brandweer opgeroepen voor brand in het kantoorgebouw Infinity - ook wel bekend als ‘De Schoen’ - langs de ringweg A10 Zuid te Amsterdam. Melders zagen grote vlammen en veel rook opstijgen vanaf het dak van het gebouw. Hierop is de brandweer direct uitgerukt en is geadviseerd om bij overlast ramen en deuren te sluiten. Al snel bleek de overlast voor de omgeving mee te vallen en ook heeft het verkeer geen hinder gehad van de brand.

De brand woedde op het dak en is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand verder uitbreidde naar binnen. Twee personen - waaronder iemand die een eerste bluspoging deed - hebben rook ingeademd en zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel.

Het kantoorgebouw is tijdelijk ontruimd geweest en de medewerkers zijn in een naastgelegen kantoorgebouw opgevangen. Op het moment van de melding waren 120 mensen in het gebouw aanwezig. Aan het begin van de middag is het pand weer vrijgegeven door de brandweer.

Delen