Brand in parkeergarage Prins Hendrikkade

  • Amsterdam
  • 19 februari 2018

In de nacht van 18 op 19 februari woedde er brand in een ondergrondse parkeergarage aan de Prins Hendrikkade tegenover het Centraal Station. Eén auto is volledig uitgebrand.

Rond 4.00 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer. De brandweer rukte met veel voertuigen en specialistische eenheden uit. Dit vanwege de drukke locatie én de complexiteit van het blussen van een brand in een ondergrondse parkeergarage. De brandweer trof op de tweede parkeerlaag onder de grond een auto die in brand stond. De brand bleek beperkt tot deze auto.

De brand was snel onder controle, maar de garage heeft lange tijd vol met rook gestaan. Omdat er sprake was van veel rookontwikkeling richting de Haarlemmerstraat, is het verkeer tussen het Centraal Station en het Haarlemmerplein lange tijd gestremd geweest. De brandweer is uren bezig geweest met het ventileren van de parkeergarage.

De parkeergarage is voorlopig niet toegankelijk door rook-, roet- en waterschade. Ook heeft de brand schade aangericht aan de constructie van de garage.

Er zijn geen gewonden. De oorzaak van de autobrand is niet bekend.

Delen