Tips voor brandveilige feestdagen

  • Amsterdam
  • 19 december 2017

Geen brandveilige feestdagen zonder handige tips van brandweerman George! Want wat te doen met een haspel, verlengsnoer, huisdieren en je favoriete kerstjurkje? Binnen 2 minuten weet je het.

  1. Voor je verlengsnoer: sluit niet te zware apparaten aan op een verlengsnoer. Een tosti-ijzer, koffiezetapparaat en waterkoker tegelijk is eigenlijk al te veel! Wil je zeker weten welke apparaten je op je verlengsnoer kunt aansluiten? Dan kun je kijken op het verlengsnoer zelf, daar staat precies hoeveel watt hij aan kan.
  2. Voor je kerststukje: pas op met de plaats waar je het kerststukje neerzet. Niet in de buurt van kinderen, op een tafeltje in een looproute of in de buurt van gordijnen. Een kaars is vaak wankel en het kerststukje droog dus pas goed op!
  3. Voor je haspel: gourmetten, fonduen of grillen, kerst is daarvoor het perfecte moment! Als je een haspel gebruikt, let dan op de wattage. De haspel kan namelijk meer hebben wanneer hij helemaal uitgerold is. Check voor gebruik even de instructies op je haspel. Wel zo brandveilig.
  4. Voor je huisdier: kerstballen, kaarsjes do we need to say more?
  5. Voor als je kledingcrisis hebt: een feestelijke outfit is vaak gemaakt van synthetische materialen. Helemaal prima natuurlijk maar wel even oppassen. Synthetische materialen zijn immers extra brandbaar!

 

Delen