Oudejaarsnacht traditioneel druk voor Brandweer Amsterdam-Amstelland

  • 01 januari 2017

De oudejaarsnacht was voor Brandweer Amsterdam-Amstelland traditioneel druk. Er deden zich echter geen grote incidenten voor en ondanks de vele meldingen van kleine branden bleef het voor de brandweer beheersbaar. Tijdens de jaarwisseling rukte de brandweer, van 31 december 2016 0.00 uur tot 1 januari 2017 8.00 uur, in totaal 209 keer uit. Het betrof 132 keer een containerbrand.

De drukke en doorgaans gemoedelijke jaarwisseling werd helaas ontsierd door diverse  geweldsincidenten richting de hulpverleners van de brandweer. Bij één van de incidenten kregen  brandweerlieden, toen ze uit het voertuig stapten om een containerbrand te blussen, direct te maken met agressie en werden ze bekogeld met vuurwerk. Ook bij het andere incident was vuurwerk betrokken. Twee brandweermannen zijn bij het blussen van een brandende scooter op het hoofd geraakt door vuurwerk dat naar hun werd afgeschoten. Beide incidenten zijn gemeld bij de politie.

De jaarwisseling verliep in aantal uitrukken iets rustiger dan de jaarwisseling van afgelopen jaar. Tijdens de vorige jaarwisseling rukte Brandweer Amsterdam-Amstelland in hetzelfde tijdvak in totaal 255 keer uit, toen betrof het 113 keer een containerbrand.

Brandweer Amsterdam-Amstelland rukte gedurende de jaarwisseling 209 keer uit. Op de afbeelding is te zien hoe de uitrukken verdeeld zijn over de veiligheidsregio.

Delen