Magazijn kringloopwinkel Amsterdam Westpoort verwoest door brand

  • Amsterdam
  • 18 september 2017

Zondagavond 17 september 2017 is iets voor middernacht brand uitgebroken in een gebouw aan de Generatorstraat in Amsterdam Westpoort. Het betreft een pand van kringloopbedrijf Rataplan waarin zowel een magazijn als een winkel gevestigd is.

Omdat bij aankomst van de eerste eenheden van de brandweer de brand reeds hevig woedde in het magazijn van het pand, heeft de brandweer gelijk opgeschaald om overslag naar het winkelgedeelte van het pand te voorkomen. Bij de brand zijn vele brandweervoertuigen ingezet, waaronder meerdere autospuiten, laddervoertuigen en een schuimblusvoertuig. Uiteindelijk kon het sein brand meester rond 4:45 uur in de ochtend worden gegeven. 

Door de inzet van de brandweer is overslag naar de winkel van het pand voorkomen. Het magazijn van het pand kan echter als verloren worden beschouwd. Nabluswerkzaamheden zullen nog de gehele nacht in beslag nemen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

Blijf uit de rook!

Bij brand ontstaat rook en roet. Dit kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Ga niet in de rook staan.

Westhavenweg1.jpg

Delen