Grote brand school Amsterdam-Zuid

  • Amsterdam
  • 21 juni 2017

Het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam-Zuid is vanmiddag zwaar getroffen door brand. De brand woedde op het dak en zorgde voor grote schade aan het gebouw.

De brandweer werd rond 15.00 uur gealarmeerd. Bij aankomst bleek de brand te woeden op het dak van de school. In de school waren ruim 50 kinderen aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. Zij konden onder begeleiding van de aanwezige BHV'ers het pand veilig verlaten.

De brandweer is uren bezig geweest met het blussen van de brand. Rond 19.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Uit voorzorg zijn een tiental naastgelegen woningen ontruimd. De aanwezige bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een buurthuis. Eén woning liep forse waterschade op. De andere woningen werden in de loop van de avond vrijgegeven zodat de bewoners weer terug naar huis konden.

De brand is ontstaan op het dak. Hier werd deze middag gewerkt, onder andere door schilders. Één van de aanwezige schilders liep lichte brandwonden op en is ter plaatse behandeld. Het is nog onduidelijk hoe de brand precies is ontstaan.

De school heeft forse schade opgelopen door de brand en zal de komende tijd niet gebruikt kunnen worden.

Delen