Brand woongebouw Funenpark Amsterdam

  • Amsterdam
  • 30 december 2017

De brandweer is zaterdagochtend 30 december rond 05.00 uur gealarmeerd voor een brand bij een woongebouw aan het Funenpark in Amsterdam. Vanwege de rookontwikkeling is opgeschaald naar grote brand.

De brand woedde in de onderdoorgang van het woongebouw, hier waren (brom)fietsen gestald. Door de brand knapte een glazen ruit, waardoor rook zich kon verspreiden naar het trappenhuis. Gelet op de rookontwikkeling is bewoners geadviseerd om binnen in hun woningen te blijven. Daar konden ze veilig blijven, de woningen zijn brandwerend gescheiden en waren van rook gevrijwaard.

Alleen direct boven de brandhaard was een woning gelegen die wel werd bedreigd door de brand. De bewoonster van die woning kon uit haar woning worden gered met behulp van een autoladder. Ze is uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand gewond geraakt.

Na ongeveer een half uur was de brand onder controle en is de brandweer begonnen met ventileren van het gebouw. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Delen