Brand kelder Prins Hendrikkade Amsterdam Centrum

  • Amsterdam
  • 03 mei 2017

Om 6.45 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Prins Hendrikkade in het centrum van Amsterdam. De brand woedde in de kelder van het voor- en achterhuis.

Alle gebouwen van het bouwblok aan de Prins Hendrikkade, met een diepte van ongeveer 70 meter, zijn tegen elkaar gebouwd. De kelderruimte waar de brand woedde is via diverse trappen, deuren en kamers verbonden met de andere zijde van het bouwblok. Deze zijde van het bouwblok is gelegen aan de Waalseilandgracht, oftewel Binnenkant. In het gebouw zijn diverse kamers aanwezig, deze zijn voornamelijk bewoond door studenten. Vanwege de complexiteit van het gebouw en de locatie van de brand is opgeschaald naar grote brand.

Toen de brandweer ter plaatse kwam is direct gestart met het blussen en het ontruimen van alle boven- en naastgelegen woningen. Door de snelle interventie kon om 07.45 uur het sein brand meester worden gegeven. Uit voorzorg is een bewoonster door medewerkers van de ambulance nagekeken in verband met het inademen van rook. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

Delen