Bekende Amsterdammers: “Maak een afspraak met de brandweer”

  • Amsterdam
  • 14 januari 2017

Zeven bekende Amsterdammers helpen Brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA) om Amsterdam en de regio brandveiliger te maken. Dolf Jansen, Hugo Metsers en Eric Corton, en ook Frank Evenblij en Erik Dijkstra, Kamervoorzitter Khadija Arib en burgemeester Eberhard van der Laan roepen Amsterdamse bewoners op een afspraak te maken met de brandweer. De campagne start op maandag 16 januari 2017 en duurt 11 weken.

Als de afspraak is gemaakt, komt de brandweer langs om samen met de bewoner de woning te controleren op brandveiligheid. Bewoners krijgen brandveiligheidadvies op maat en, indien nodig, een rookmelder, die meteen wordt opgehangen. Het bezoek én de rookmelder zijn kosteloos.

Leen Schaap, Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland: "Bewoners kunnen al met een paar eenvoudige maatregelen hun huis brandveiliger maken. Onze brandweermensen hebben veel parate praktijkkennis van brand en brandoorzaken. Met een persoonlijk advies en een rookmelder willen we het aantal branden en slachtoffers verminderen. Want ieder slachtoffer dat we kunnen voorkomen is pure winst."

De campagne ‘Maak een afspraak met de brandweer' wordt uitgezonden op AT5 (televisie) en RTV-NH (radio en televisie) en er worden posters geplakt op legale wildplakzuilen. Korte filmpjes zijn te zien op de beeldschermen in bus en tram en op het grote scherm op station Bijlmer Arena. Ook social media zoals Facebook en Twitter wordt ingezet om zoveel mogelijk Amsterdammers te bereiken met de boodschap.

Bewoners kunnen een afspraak maken via 020 555 6000 of door een mail te sturen naar samenbrandveilig@brandweeraa.nl. Of door gebruik te maken van het formulier op onze website.

Delen