Bejaarde vrouw overlijdt na brand Marnixstraat

  • Amsterdam
  • 05 februari 2017

Omstreeks 9:30 uur kwam een melding binnen bij de meldkamer van een buurtbewoner dat een rookmelder af ging in één van de woningen op de Marnixstraat. Al snel werd bevestigd dat er daadwerkelijk sprake was van een brand. Bij het binnen treden van de woning trof de brandweer een bewoonster aan in de keuken. De brandweer is direct gestart met hulpverlening. De brand was snel onder controle en de bewoonster is naar het ziekenhuis vervoerd. Helaas heeft de bewoonster bij de brand dusdanige verwondingen opgelopen dat zij in het ziekenhuis is overleden.

Team Brandonderzoek heeft in samenwerking met de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident. Het betreft hier een noodlottig ongeval. Waarschijnlijk was de bewoonster bezig bij het fornuis waarbij op enig moment haar kleding vlam heeft gevat waardoor de brand heeft kunnen ontstaan.  

Een tweede slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoon in verband met rookinhalatie. Deze persoon hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Delen