Nieuws Amsterdam-Amstelland

Lees het laatste nieuws uit de regio Amsterdam-Amstelland.

Zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Westelijk Havengebied

  • Amsterdam Amsterdam
  • 22 april 2021 22 april 2021
Woensdagavond 21 april is de brandweer rond 19.30 gealarmeerd voor een brand bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kajuitweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De brand woedde in een stapel matrassen die op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf lagen. Als snel kwamen er meerdere meldingen binnen van grote rookwolken die van ver te zien waren. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.
Lees verder

Brandweer Amsterdam-Amstelland rijdt als eerste elektrisch in Nederland

  • Amsterdam Amsterdam
  • 20 april 2021 20 april 2021
Een van ’s werelds eerste elektrisch aangedreven blusvoertuigen wordt in gebruik genomen door brandweer Amsterdam-Amstelland. Vanaf de zomer kan je het eerste elektrische blusvoertuig van Nederland in Amsterdam zien rijden. De elektrische tankautospuit (e-TS) komt te staan op kazerne Osdorp.
Lees verder

Zeer Grote brand in Westelijk Havengebied bij afvalverwerkingsbedrijf

  • Amsterdam Amsterdam
  • 03 april 2021 03 april 2021
Zaterdagavond 3 april iets na half 10 is de brandweer gebeld voor een brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Westelijk Havengebied aan de Siciliëweg. De brand woedde in een loods en is ontstaan in een berg met zogeheten "droog bedrijfsafval". De brand ging gepaard met rookontwikkeling en heeft ten zuiden van het incident voor stankoverlast gezorgd. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.
Lees verder

Pagination