Kazerne Diemen

De brandweer van Diemen stamt uit 1928 toen na een ernstige boerderijbrand een echte brandweerauto gekocht werd.  De toenmalige burgemeester riep enthousiaste mannen op om een vrijwillige brandweer te vormen en binnen no time werd een vereniging opgericht, die de brandweertaak namens de gemeente uitvoerde. De commandant was een enthousiaste techneut, die al snel een aantal slimme uitvindingen deed en zelfs een complete autospuit bouwde op basis van een oude handspuit. Later vond hij een speciale slangenbrug voor trams uit.

Oorspronkelijk kreeg het korps deels onderdak bij een particulier (Garage Oostenrijk) en later werd er zelfs een speciale garage gebouwd. Met de verplaatsing van de dorpskern en de sloop van de oude kern moest ook die kazerne plaats maken en in 1969 kreeg men een prachtige kazerne met een reuzengrote kantine, die in het begin ook door andere instellingen gebruikt werd.

Kazerne Diemen is onderdeel van Brandweer Amsterdam-Amstelland en wordt bemand door vrijwilligers, overdag aangevuld met collega's uit de regio.

Kazerne Diemen
D.J. Den Hartoglaan 2
1111 ZC Diemen
020-5556280

Collega's gezocht

Als het erom gaat, maken wij het verschil. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. We zijn behulpzaam, deskundig en daadkrachtig. Samen werken wij aan een veilige samenleving. Wil jij dat ook?

Brandveilig wonen

We komen op verzoek graag bij u langs om te adviseren over de brandveiligheid van uw woning. Maak nu een afspraak voor een woninginspectie en gratis rookmelder!

JEF 6051

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen