Kazerne Aalsmeer

 

Kazerne Aalsmeer is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Sta jij in vuur in vlam van de brandweer en wil je graag parttime werken bij de brandweer? Meld je dan aan!

Wat is een brandweervrijwilliger?
Een brandweervrijwilliger doet hetzelfde werk als een beroeps brandweerman/-vrouw. Ze hebben dezelfde opleiding gevolgd, doen dezelfde oefeningen en gaan naar dezelfde meldingen. Het grote verschil tussen een beroepsbrandweerman/-vrouw en een vrijwilliger, is dat je als vrijwilliger ingezet wordt zodra de pager (pieper) gaat. Een vrijwilliger zet zich dus in voor de brandweer naast zijn of haar eigen (fulltime) baan.

Het werk van de brandweer valt niet te plannen. De pieper kan zowel overdag als ’s nachts gaan. En dit betekent dat jouw keuze om brandweervrijwilliger te zijn, ook effect heeft op de privé- en werksituatie.

Maandagavond
Elke maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur oefen je op de kazerne of op locatie zodat je de vaardigheden die je als brandweervrijwilliger nodig hebt goed blijft beheersen.

Opleiding
Na je sollicitatie en de verplichte keuringen, ga je in opleiding. Deze opleiding zal ongeveer anderhalf jaar duren. De opleiding is wisselend op een doordeweekse dag in de avonduren en/of een zaterdag.

Wij bieden
In eerste instantie krijg je een afwisselende en ook stoere baan waarin je werkt onder niet alledaagse omstandigheden. De opleidingen en trainingen die je krijgt, komen je ook in het dagelijks leven van pas. Je ziet welke gevaren zich bij bepaalde situaties kunnen voordoen. Verder word je getraind om maatregelen te treffen om ongelukken te voorkomen. Je leert in teamverband te werken en elkaar te beschermen, eerste hulp te verlenen bij ongelukken en nog veel andere aspecten die bij de brandweer een grote rol spelen. Daarnaast kun je rekenen op een aantal financiële vergoedingen. Zo krijg je een vaste jaarvergoeding, ontvang je een uurvergoeding voor deelname aan oefeningen of cursussen. Daarnaast betalen we je een bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Werkgever
Als je overdag beschikbaar bent, is het belangrijk dat je werkgever achter je keuze staat. Je werkgever kan ook profiteren van het feit dat je vrijwilliger bent. Met het diploma brandwacht is een cursus bedrijfshulpverlening overbodig.

Kazerne Aalsmeer
Zwarteweg 77
1431 VJ Aalsmeer

Kazerne Aalsmeer

Wil jij graag meer weten over het team van kazerne Aalsmeer? Vul dan nu het formulier in!

Is jouw huis brandveilig?

Maak een afspraak voor een woningbezoek voor advies op maat én een gratis rookmelder!

Social Media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen