Brandweer op zoek naar talent

Brandweervrouw, iets voor jou?

  • Nederland
  • 12 februari 2021

‘Ons beroep lijkt aan de buitenkant misschien op een mannenberoep. Maar niets is minder waar. Het brandweervak, zowel warm én koud als beroeps én vrijwillig, is een uitdagend en mooi vak. Oók voor vrouwen. Sterker nog, we hebben juist vrouwen nodig, want zij zorgen voor diversiteit en verandering.’ Om het brandweervak te promoten bij vrouwen maakte het netwerk Brandweervrouwen een wervende video waarin brandweercollega’s Rachel, Cindy en Claudia vol trots vertellen over ons mooie vak. Claudia Prins, voorzitter van het netwerk Brandweervrouwen vertelt over het nut en de noodzaak van meer vrouwen bij de brandweer.

De brandweer is er 24/7 en is er voor iedereen. We staan midden in de samenleving. Het is dan ook van groot belang dat wij verbinding hebben en houden met iedereen. Dat vraagt om een divers personeelsbestand.
(tekst gaat verder onder de video)

Op zoek naar talent

‘Bij de brandweer werken 23.570 repressieve brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Daar zijn we trots op. Daarvan zijn 22.243 man en 1.324 vrouw*. De komende jaren willen we nog meer investeren in het binnenhalen en binnenhouden van mensen die binnen de brandweer nog ondervertegenwoordigd zijn. Denk daarbij niet alleen aan vrouwen, maar ook aan jongeren en verschillende culturele achtergronden. Samen met andere netwerken zoals Roze in Rood, HR, en de Jeugdbrandweer maken we ons hard voor een brandweerorganisatie die bestaat uit heel veel verschillende mensen met verschillende talenten en manieren van werken. We zoeken dus talentvolle mensen, in de breedste zin van het woord. Benieuwd naar onze vacatures? Neem eens een kijkje op deze site

*Cijfers IFV 2019

Werken bij de brandweer?

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou!

brw6 oefenen vuur.jpg

Delen