Stefan redde het leven van zijn schoolgenootje

  • Nederland
  • 27 november 2020

Als een ware held reanimeerde de 15-jarige Stefan zijn schoolgenootje toen zij in de klas een hartstilstand kreeg. Om hem te bedanken voor zijn levensreddende actie, werd de tiener donderdag verrast op zijn school in Rotterdam. ´Ik zat echt vol adrenaline.’

Het is vrijdag precies vier weken geleden als een 15-jarig meisje plotseling van haar stoel valt tijdens wiskundeles. ‘Twee meiden renden mijn lokaal binnen. Ik ben gelijk naar boven gegaan om te kijken of ik kon helpen’, vertelt Stefan over die dag eind oktober. Op dat moment kan hij nergens anders aan denken. ´Ik zat echt vol adrenaline.’ Terwijl hij zijn schoolgenootje een hartmassage geeft, hebben de ambulanceverpleegkundige en -chauffeur hun handen vrij om onder andere te defibrilleren.

Jeugdbrandweer

´Ik wist precies wat ik moest doen´, vertelt Stefan, die bij de jeugdbrandweer had geleerd hoe je moet reanimeren.

Bekijk de video en lees het hele artikel op de website van het AD.

Stichting Jeugdbrandweer Nederland

In Nederland zijn er 156 jeugdbrandweerkorpsen, gevestigd in de lokale brandweerkazernes. Die zitten verspreid over alle 25 veiligheidsregio’s. Stichting Jeugdbrandweer Nederland behartigt de belangen van de jeugdbrandweer in Nederland en organiseert activiteiten zoals toetsen en wedstrijden.

Delen