Ik heb een Nefit cv-ketel: wat nu?

  • Nederland
  • 10 januari 2018

Gisteren verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging, blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek hebben uitgevoerd, geven aan dat hiermee het probleem niet verholpen zou zijn. Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels.

Heb je een Nefit Topline cv-ketel uit het jaar 2006 t/m 2009 en twijfel je over de veiligheid van de ketel? Neem dan contact op met Nefit of met de installateur.

Hang een CO-melder op

Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld als deze niet goed is afgesteld of bij een defect aan het rookgas afvoerkanaal. Laat daarom de ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkend installateur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel hangt en plaats een koolmonoxidemelder. Geef de sluipmoordenaar koolmonoxide (CO) geen kans in jouw huis!

Meer informatie over koolmonoxide lees je hier.

 

Koolmonoxide

Wat is koolmonoxide? En waarom is het zo gevaarlijk?

BW Ned CO-test-5-melder ophangen 2018 HR.JPG

Ventileer

Ventileer

Laat 24 uur per dag en 7 dagen per week een rooster open of een raam op een kiertje.

Controleer

Controleer

Laat het verwarmingstoestel zoals CV-ketel of kachel minimaal één keer per jaar door een gecertificeerd vakman controleren.

Alarmeer

Alarmeer

Zorg voor je eigen veiligheid en plaats een koolmonoxidemelder, in ieder geval in de ruimte van het verwarmingstoestel of de open haard.

Delen