Brandweer op Negenmaandenbeurs

Maak van je roze wolk geen rookwolk

  • Nederland
  • 22 februari 2018

Als (aanstaande) ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Daarbij hoort ook een (brand)veilig huis. De brandweer helpt je hier graag bij. Daarom vind je ons op de Negenmaandenbeurs in de RAI.

Brandweermensen uit heel Nederland staan voor je klaar met advies hoe je zelf, met eenvoudige maatregelen, de brandveiligheid thuis kunt verbeteren.
(tekst gaat onder de foto´s verder)

Meer vluchttijd

Laat jij ook altijd de slaapkamerdeur van je kind ’s nachts een stukje openstaan, zodat je hem of haar kunt horen? Uit onderzoek is gebleken dat je minutenlang extra de tijd hebt om te vluchten als je de binnendeuren gesloten houdt. Dit houdt de verspreiding van rook tegen. Rook zorgt ervoor dat je totaal de weg kwijtraakt; zelfs in de voor jou zeer bekende ruimtes. Daarnaast is rook giftig.

Rookmelders

Om als ouder toch je kinderen ’s nachts goed te horen, kun je een babyfoon gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je rookmelders in je woning hebt. Zorg dat je regelmatig controleert of ze nog goed werken én dat ze met dichte deuren hoorbaar zijn. Plaats daarnaast niet alleen rookmelders in de gang of de overloop, maar hang ze in alle ruimtes waar brand kan ontstaan. Dus ook in de slaapkamers.

Virtuele wereld

Op de beurs kun je door middel van een Virtual Reality bril zelf ervaren hoe het is om te vluchten als er brand is. Onder de bezoekers verloten we een geboortekoffer met leuke brandweeritems en een rookmelder.

Tot ziens op de Negenmaandenbeurs!

Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk

Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt.

Roze wolk rookwolk-header-brwNL3.JPG

Delen