Risico op oververhitting afwasmachine

  • Nederland
  • 26 oktober 2017

In september rukte de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht uit voor een brand in een woning. Bij aankomst bleek dat er een korte tijd een afwasmachine in brand had gestaan. De bewoner heeft hierbij zijn voet verbrand en de woning heeft behoorlijke rookschade opgelopen.

Branden in afwasmachines komen vaker voor. Fabrikanten hebben ontdekt dat een elektrisch onderdeel van een aantal afwasmachines van Bosch, Constructa, Neff en Siemens, geproduceerd tussen 1999 en 2005, oververhit kan raken.

Controleren

Je kunt online controleren of jouw afwasmachine het mogelijke defect heeft. Heb je ook een vaatwasser waarvoor een veiligheidsactie gaande is? Laat het component dan kosteloos vervangen via dishcareaction.com/nl-nl.

Elektrische apparaten: houd ze in de gaten

Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is één van de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Gelukkig kun je zelf veel doen om brand te voorkomen.

stekker stopcontact snoer wandcontactdoos

Rookmelders zijn een must

Rookmelders helpen een brand tijdig ontdekken en zijn in ieder huis een must! Als je slaapt dan slaapt jouw neus ook, maar je hoort een rookmelder wel. Daarom is een rookmelder, die geluid maakt, zo belangrijk. Het geeft je tijd om te vluchten. Een rookmelder kan jouw redding zijn.

Delen