Kazerne Duiven

Over de kazerne

Duiven, een sfeervol dorp in de buurt van de prachtige Veluwe en de Rijn, biedt onze brandweerpost genoeg uitdagingen. Van het blussen van grote industriële branden tot het ondersteunen van de ambulance of reageren op incidenten met gevaarlijke stoffen, onze vrijwilligersploeg is volledig uitgerust en getraind om elke situatie professioneel af te handelen.

 

De mensen maken de post
Onze hechte groep van 23 vrijwilligers is meer dan een team; we vormen een betrokken familie binnen onze gemeenschap. Met maar liefst 150 tot 160 uitrukken per jaar spelen we een centrale rol in Duiven. We zijn vaak als eerste ter plaatse en zetten ons dagelijks in met volle overgave. Zodra de pieper gaat laten wij alles vallen en bieden we de inwoners van Duiven de hulp en bescherming die ze nodig hebben.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Duiven zijn we gespecialiseerd in:

  • Chemiepakken: Naast de standaarduitrusting vind je bij ons ook chemiepakken in de brandweerauto, deze zijn noodzakelijk voor incidenten waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Deze specialisatie is zo belangrijk door de grote industriële bedrijven die werken met chemicaliën en ammoniak in onze buurt. We trainen regelmatig om in deze situaties veilig en effectief te kunnen handelen.
  • Hoogspanning op de Betuweroute: Naast de specialisatie in gevaarlijke stoffen zijn we ook getraind voor het omgaan met extreme hoogspanning. De Betuweroute is het belangrijkste goederenspoor van Nederland en loopt van Rotterdam, door ons gebied rechtstreeks naar Duitsland. Met een 25000 volt bovenleiding is de spanning ontzettend hoog. In Duiven zijn we getraind in het aarden en testen van de bovenleiding, zodat we in het geval van een incident met de trein de situatie kunnen stabiliseren en veilig hulp kunnen verlenen.

Een warme band met Duiven
De kazerne van Duiven is al 200 jaar een centraal punt in het dorp. Wij zetten ons met veel plezier in voor de gemeenschap door voorlichting te geven, lokale evenementen te ondersteunen en samen te werken met bedrijven en scholen. De hulp die we kunnen bieden aan het dorp versterkt onze band met Duiven en de inwoners.

 

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Duiven hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Dit wendbare voertuig zorgt ervoor dat we snel ter plaatse kunnen zijn bij medische noodgevallen.
  • Haakarmchassis: Hierop bevestigen we slangen die water over lange afstanden kunnen transporteren, tot wel 3 kilometer ver. Zo zorgen we ervoor dat, zelfs op afgelegen locaties, onze voertuigen nooit zonder bluswater komen te zitten.

 

Sluit je aan bij Brandweerpost Duiven
Ben jij klaar om een verschil te maken in Duiven? Word lid van onze brandweerfamilie. Hier vind je een unieke kans om bij te dragen aan de veiligheid van je gemeenschap en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek een passie met een leuke financiële vergoeding en een enorme maatschappelijke waardering. Kom bij een team waar jouw inzet echt telt.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box